top of page
Writer's pictureJaana Rantaniemi

Viisi keskeistä askelta onnistuneen CRM-järjestelmän hankintaan


CRM-järjestelmän hankinta on paljon enemmän kuin vain teknologinen valinta – se on liiketoimintasi perustan uudelleenrakentamista. Onnistumisen varmistamiseksi on tärkeää, että valitsemasi järjestelmä tukee ja mahdollistaa prosessien kehittämisen, vastaa todellisiin tarpeisiin ja integroituu saumattomasti myynnin ja markkinoinnin toimintoihin. Tässä viisi keskeistä seikkaa, jotka kannattaa ottaa huomioon.   


1 Prosessien selkeyttäminen ja kehittäminen 

Ennen kuin harkitset CRM-järjestelmän hankintaa, on tärkeää tarkastella ja arvioida nykyiset myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun prosessit. CRM ei korjaa huonosti toimivia prosesseja, vaan parhaimmillaan tehostaa ja automatisoi sujuviksi suunniteltuja toimintatapoja. Prosessien selkeyttäminen auttaa tunnistamaan keskeiset kipupisteet ja kohdat, joissa järjestelmä voi tuoda lisäarvoa. Tärkeintä on ymmärtää millä tavalla halutaan kehittyä – olipa tavoite sitten asiakaskokemuksen parantamisessa, myyntiprosessien tehostamisessa tai markkinoinnin kohdentamisessa. Miten CRM-järjestelmä voi tukea näitä tavoitteita ja tuoda lisäarvoa liiketoimintaan?  


2 Vaatimusmäärittely – tiedä mitä tarvitset 

Ilman selkeää vaatimusmäärittelyä CRM-järjestelmän hankinta on kuin lähtisi matkalle ilman karttaa ja kompassia. On ratkaisevan tärkeää määrittää, miten järjestelmän halutaan tukevan toimintaanne: mitkä ominaisuudet ovat välttämättömiä ja mitkä vähemmän tärkeitä? Jokaisen käyttäjäryhmän - myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun tulisi tuoda esiin omat havaintonsa, ideansa ja tarpeensa. Näiden tarpeiden kokoaminen yhteen auttaa luomaan selkeän kokonaiskuvan. On tärkeää, että vaatimukset liittyvät asetettuihin tavoitteisiin, jotta ratkaisu tukee kehittymistä haluttuun suuntaan. Digileaperin asiantuntijat auttavat tukevat vaatimusten selkeyttämisessä, ja niiden priorisoinnissa, jotta tuleva CRM vastaisi parhaiten organisaation tarpeita. Yhteistyössä varmistamme, että projektitiimillä on selkeä käsitys siitä, mitä järjestelmältä tarvitaan.  


3 Markkinoinnin ja myynnin datan hallinta ja yhtenäistäminen 

Asiakastiedon hallinta on CRM-järjestelmän sielu. Sinun tulee tuntea datasi, millaista se on ja missä se sijaitsee. On tärkeää, että myynnin ja markkinoinnin data kulkee saumattomasti järjestelmän läpi – unohtamatta analytiikkaa ja raportointia. Olitpa sitten kampanjoimassa tai seuraamassa myynnin pipelinea, datan täytyy olla ajantasaista ja helposti saatavilla. CRM-järjestelmän suurimpiin etuihin kuuluu mahdollisuus yhdistää erilaiset asiakastiedot läpinäkyvästi yhteen järjestelmään. Tämä mahdollistaa parempien päätösten tekemisen ja tehokkaamman asiakaskokemuksen hallinnan. Digileaperin Twin-Digitaalinen kaksonen auttaa sinua tunnistamaan ja dokumentoimaan asiakasdatasi niin, että se palvelee myyntiä ja markkinointia parhaalla mahdollisella tavalla. 


4 Sopivan ratkaisun valinta, yksi koko ei sovi kaikille 

Markkinoilla olevat CRM-järjestelmät tarjoavat monenlaisia ominaisuuksia ja ratkaisuja – mutta yksi koko ei todellakaan sovi kaikille. Ratkaisun valinnassa on tärkeää huomioida, miten hyvin se soveltuu sovellusarkkitehtuuriinne, vastaa organisaationne tarpeisiin sekä tukee prosesseja. Onko järjestelmän skaalautuvuus tärkeää, vai painotetaanko enemmän tiettyjä räätälöityjä ominaisuuksia? On myös olennaista ymmärtää järjestelmän kokonaiskustannusrakenne käytön elinkaarella. Vaikka alkuvaiheessa jokin järjestelmä voi vaikuttaa edulliselta tai jopa ilmaiselta, voivat lisäkustannukset nousta merkittävästi datarajoitusten tai tarvittavien lisäominaisuuksien myötä. Varaa riittävästi aikaa tilannekuvan luomiseen ja tarpeiden määrittelyyn. Loppujen lopuksi kyseessä on investointi, joka joko tukee tai haittaa liiketoiminnan kehitystä useiksi vuosiksi eteenpäin. 


Digileaper auttaa löytämään juuri oikean ratkaisun, joka vastaa yrityksesi erityistarpeita ja istuu sovellusarkkitehtuuriin. Olemme riippumaton toimija, emme edusta mitään tiettyä yritystä tai järjestelmää. Autamme sinua valitsemaan järjestelmän, joka sopii organisaatiosi muihin työkaluihin ja prosesseihin, keskittyen siihen mikä palvelee parhaiten juuri teidän tarpeitanne.  

 

5 Jäntevä projektinhallinta ja jatkuvuus 

CRM-järjestelmän käyttöönotto on projekti, jota ei tehdä yhdessä yössä. On tärkeää varmistaa, että projektinhallinta on huolellisesti suunniteltu ja johdonmukaisesti toteutettu. Muuten pahimmassa tapauksessa aikataulut venyvät ja budjetti karkaa käsistä. Yhtä tärkeää on varmistaa, että sisäisen ja toimittajan tiimien välinen yhteistyö toimii ja molemmat osapuolet ovat hyvin selvillä tehtävien vastuista, etenemisestä ja aikailuista.  

CRM-järjestelmän hankinta on matka, joka kannattaa tehdä huolella, suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti. Pidä kirkkaana mielessäsi liiketoiminnan tavoitteet, käytännön tarpeet sekä ihmiset – ja muista, että teknologia on vain työkalu, jonka arvo määrittyy sen mukaan, miten sitä hyödynnetään. 

 

On myös varmistettava, että käyttöönoton jälkeen järjestelmän käyttöön löytyy riittävästi tukea ja ylläpitoa. CRM ei ole vain kertainvestointi, vaan sen täytyy kehittyä organisaation mukana. Mieti siis jo alusta asti, kuinka varmistat jatkuvan kehityksen prosessit.   

Digileaper tarjoaa ketterät palvelut järjestelmähankkeiden läpivientiin 

Lähestymistapamme CRM-hankintoihin eri rajoitu yksittäisiin projekteihin, vaan keskitymme kokonaisvaltaisesti asiakkaidemme liiketoiminnan kehittämiseen. Meidän avullamme varmistat, että hankittu järjestelmä kehittyy organisaation tarpeiden ja yrityksesi strategisten tavoitteiden mukaisesti. Hyödynnämme Digileaperin tehokasta organisaatiota tarjotaksemme vahvaa tukea kevyillä resursseilla. Näin voimme tarjota korkeatasoista asiantuntijapalvelua ilman raskaita rakenteita, säilyttäen laadun ja vaikuttavuuden kaikissa hankkeissa. 


Ota yhteyttä ja varaa keskusteluaika – löydämme yhdessä yrityksellesi parhaan CRM-ratkaisun ja autamme sen tehokkaassa käyttöönotossa!




bottom of page